Danish only!

Græsrøddernes Netværk for Bæredygtig Omstilling er af Kulturanstalten på Vesterbro blevet bedt om at deltage aktivt i opbygningen af et lokalt videnscenter. Videnscentret vil være med til at styrke Vesterbro som bydel ved at koble kulturliv, miljøarbejde og aktiviteterne omkring bibliotekerne sammen.

”En af de første opgaver der skal tages fat på er at danne et overblik over kapaciteten,” siger Koordinator HansHenrik Samuelsen. ”Vi skal simpelthen vide, hvem der ønsker at bidrage og hvad de enkelte organisationer kan bidrage med.”

GNBO ser initiativer som en del af noget meget større. Ved at samle græsrødderne på tværs af vidensfelter vil de enkelte organisationer blive styrket, samtidig med at det vil være lettere for borgere at finde råd og vejledning indenfor en bred vifte af områder.

”GNBOs vidensfelt spænder allerede fra klimaproblematikken over kulturen til fagbevægelsen. Samtidig er vi landsdækkende og vi ser derfor gerne lignende initiativer andre steder. Jo flere videnscentre der kommer på benene desto tættere kommer borgeren på demokratiet. Demokrati handler jo netop om viden,” slutter HansHenrik Samuelsen.